Nationale Opera & Ballet
online versie Doorsturen
programma
plan uw bezoek
steun ons
Virtual reality ballet
 
Geachte heer Van der Wal,

Al vóór het nieuwe seizoen van start gaat heeft Het Nationale Ballet een wel heel bijzondere primeur: Night Fall, het eerste ballet ter wereld dat speciaal gemaakt is voor Virtual Reality.

De VR-film is te bekijken op uw smartphone. Voor de mooiste ervaring raden wij u echter aan om gebruik te maken van een Virtual Reality-bril of een smartphone in combinatie met een Cardboard. Dan stapt u pas écht in een andere wereld.
meer info
 
 
The Making-of
virtual reality-ballet
Choreograaf Peter Leung creëerde deze unieke ervaring voor Het Nationale Ballet. Hij liet zich inspireren door ‘de witte aktes’ die beroemd zijn van romantische balletten als Het Zwanenmeer en La Bayadère. Ze worden beschouwd als de meest pure vorm van ballet, met een unieke en magische sfeer. Neem een kijkje achter de schermen.
 
Afbeelding Pique dame Bachtrack
Bachtrack Award
voor Pique dame
Pique dame heeft de Bachtrack Opera Award voor 'Best Production' gewonnen. De productie kreeg 69% van de stemmen. Pique dame ging in juni in première bij De Nationale Opera.
Lees meer
behind the scenes - le nozze
Le nozze di Figaro
achter de schermen
Het drukke, wervelende verhaal rond Figaro’s huwelijksfeest krijgt in de regie van David Bösch een visuele vertaling in een duizelingwekkend decor! Bekijk in deze video hoe de rekwisieten tot leven komen...
bekijk video
 
Afbeelding Igone de Jongh
7 september 2016
Igone de Jongh
20 jaar Het Nationale Ballet
Het Gala van Het Nationale Ballet is dit jaar speciaal opgedragen aan Igone de Jongh. Zij viert haar twintigjarig jubileum bij het gezelschap. Igone is deze avond onder andere te zien in een creatie van Hans van Manen.
Lees meer
Afbeelding Hollandse Meesters
14 - 25 september 2016
Hollandse Meesters
eerbetoon aan de grootste choreografen
Ter ere van Toer van Schayk, die 80 wordt in september, presenteert Het Nationale Ballet werk van Toer van Schayk, Hans van Manen en Rudi van Dantzig in één spetterend programma.
koop kaarten
 
Nationale Opera & Ballet
Youtube Pinterest Instagram
Linkedin Facebook Twitter
U ontvangt deze mail omdat u zich daarvoor heeft ingeschreven. Uitschrijven kan hier | Profiel wijzigen